1. patch_hero

SCOTTS VALLEY

PROJECT TYPE

  1. ESTABLISHED

This small courtyard (only 330 square feet) is an elaborate stage for the work of the craftsmen whose attention to detail shows throughout. The walls and custom fountain were constructed as one piece, and the fountain bowls were hand-formed in place. The gate, designed and built by a local craftsman, is constructed of reclaimed wood and hand-forged hardware.  Bamboo, climbing roses and Bougainvillea provide privacy and color without taking too much horizontal space. Large succulents add sculptural drama. This garden received a Sunset Western Garden Design Award and was featured in The Best of Sunset August, 2001.

 

patch7

patch6

slide-3-sv1

slide-2-sv1

patch3

patch5

PROJECT TEAM

Design, Kathleen Shaeffer

Contractor, Kevin McGinty

Ironwork & Gate, John Johnstone

slide-4-sv4

This project won a Sunset Western Garden Design Award in February, 2001.

sunset_cover

BEFORE

patch_before

 

 

 

Next Work

Share this

Share on Twitter ➦