1. keeley_opener

BOULDER CREEK

PROJECT TYPE

  1. ESTABLISHED

The original garden in this mountain home included a kidney-shaped pool surrounded by a low concrete wall. Railroad tie steps and a pressure-treated wood retaining wall led from the house to the pool. The clients wanted a more formal look for their garden that wouldn’t require redesigning the pool and pool deck.

 

Dry-stacked Connecticut bluestone walls and generous stone stairs replaced the original wood retaining walls and railroad tie steps. Rows of lavender and California bush anemone, punctuated by the deep maroon of Japanese barberry, line the steps.

The existing low concrete wall was painted a soft sage green and capped with brick that matched the existing pool copping. Low, brick columns on each end and a clipped boxwood hedge add a formal touch and enclose California natives and drought-tolerant plants on the hillside between the house and pool.

PROJECT TEAM

Design, Kathleen Shaeffer

Contractor, Laura Livingston

keeley_2

Share this

Share on Twitter ➦